Angels & Demons

Torsdagen som var (selveste himmelspretten og Solveigs konfirmasjon) var jeg på kino sammen med Stine Lise, Kristin og to til. Vi skulle se Angels & Demons, filmatiseringen av verdens beste bok, med samme navn.

AngelsDemons

Forventningene var skyhøye og jeg satt med hjerte i halsen da intromusikken (som var veldig lik musikken i DaVinci-koden) begynte. Jeg var helt ærlig nesten på gråten av glede og spenning. Hadde ventet på denne filmen siden DaVinci-koden kom. («Endelig, herregud, dette blir så BRA. Dette MÅ bli BRA. Gudgudgud, nu begynn deeeeeet!!!!!»)

Tidenes skuffelse. Jeg har aldri vært så skuffet i hele mitt liv. (Og jeg har en gang fått sovepose i bursdagspresang av foreldrene mine, etter at de halve sommeren hadde skrytt veldig av den stilige gaven jeg skulle få.) Jeg er egentlig veldig sånn «skill bok og film» og at filmen kan være bra selvom den ikke er en tro kopi av boken og noen ting er lagt til og tatt bort, men dette tok virkelig kaka. Jeg og Stine Lise satt hele filmen og kommenterte hva som var feil i forhold til boka.

NB! OBS! OBS!

Nå kommer det spoilers, så om du ikke har lest boka/sett filmen og ikke vil vite noe, ikke les videre!
SPOILER! WARNING!
Sånn. Ikke saksøk meg for at jeg avslører noe.

I stedet for å skrive en lang tekst om alt som var feil skal jeg bare liste opp noen vesentlige ting som var helt feile i forhold til boka.

I boka er en av de første personene vi møter Maximillian Kohler. / I filmen eksisterer han ikke.

I boka vet bare Vittoria Vetra og hennes far om deres prosjekt om antimaterien. / I filmen er de plutselig et helt forskerteam hvor faren ikke er nevnt.

I boka er det Vittorias far som blir drept, og det er derfor hun hele tiden er giret på hevn. / I filmen var den drepte en av hennes kollegaer.

I boka er Vittoria borte når faren blir drept, og hun kommer reisende når hun får vite om hans død. / I filmen er det hun som finner den drepte kollegaen.

I boka blir Robert Langdon vekket av Maximillian Kohler som ringer og maser. / I filmen blir Robert møtt av en representat fra Vatikanet mens han svømmer.

I boka får Kohler Roberts oppmerksomhet når han fakser over en faks med et bilde av en mann som har fått brennemerket «Illuminati». / I filmen er Illuminati-«logoen» bare en grafisk utskrift på et ark. (svart på hvitt)

I boka ankommer Vittoria Vatikanet i korte shorts siden hun nettopp kom fra Afrika. / I filmen møter hun opp i fjonge businessklær, svart skjørt og bluse.

I boka er det inspector Olivetti fra Vatikanet som er mest skeptisk til Vittoria, Robert og antimaterien. / I filmen har commander Richter tatt hans plass, og Olivetti oppfører seg slik som kammerherren gjør i boka.

I boka heter kammerherren Carlo Ventresca. / I filmen heter han Patrick McKenna.

I boka møter vi en mann ved navn Rocher. / I filmen har han blitt til Richter.

I boka heter kardinalen som leder konklaven Cardinal Mortati. / I filmen heter han Cardinal Strauss.

I boka dør alle de fire kidnappede preferiti. / I filmen overlever en.

I boka blir Kardinal Mortati valgt til pave etter litt om og men. / I filmen blir den overlevende preferitien valgt.

I boka er kidnapperen, hasassinen, araber med sterk aksent. / I filmen er han lys med en liiiiten antydning til aksent.

I boka liker hasassinen å drepe, og blir opphisset av tanken på det. / I filmen skylder han på «arbeidsgiverne» sine, og ber om tilgivelse for sine synder.

I boka blir Vittoria kidnappet av hasassinen. / Det skjer ikke i filmen.

I boka er det seks brennemerker, hvorav et er hemmelig til ganske langt uti boka. / I filmen er det bare fem.

I boka er det siste, hemmelige brennemerket den kjente Illuminati-diamanten, et ambigram av alle de fire elementene. (earth, water, air, fire) / I filmen er det to nøkler i kryss. (???)

Jeg kan holde på i evigheter. Det eneste som ikke var forandret på, var at Sveitsergarden kjørte Alfa Romeoer. Masse av det jeg har nevnt er uvesentlige småting, men samlet blir det veldig irriterende.

ILU BOKA likevel. Elsker ambigrammer!

angelsdemons

Utover det var det sikkert en helt ok film, om man ikke bryr seg om detaljer eller ikke har lest boka elns.

Reklamer

2 kommentarer

Filed under Film & TV

2 responses to “Angels & Demons

  1. Stine Lise Norum

    Jeg dør på meg, jeg blir så SYKT irritert av alle feilene. Jeg anbefaler INGEN å se Angels & Demons!

  2. Morten

    Flotte spoilere! Nå slipper jeg selv å sitte med store forventninger til filmen, for nå vet jeg at feilene er mange, og teite. Dermed kan jeg heller konsentrere meg slik at jeg kan se om filmen ALENE er bra, eller ikke.

    Boka er forresten fantastisk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s